دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 237 KB
تعداد صفحات : 140
بازدیدها : 450
برچسبها : رضایت از تحصیل دانلود پایان نامه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلهدف اساسی این پژوهش پاسخگویی به سوال اساسی تحقیق تحت عنوان سنجش میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلام یاز تحصیل و بررسی عوامل موثر بر آن می باشد.
طرح مساله:
دانشگاه مکانی فرهنگی و اجتماعی می باشد و هر ساله جمع کثیری از جوانان برای گذراندن تحصیلات عالیه وارد آن می شوند و هر یک از این جوانان با در نظر داشتن اهداف خاص خود (ارتقاء سطح علمی، کسب شغل بهتر، رندگی بهتر ، گرفتن مدرک،...) به این مکان مقدس قدم می گذارند.
اکنون با ورود این جوانان با نشاط و امیدوار به آینده و همچنین علاقمند به تحصیل مسئولیت سنگینی به عهده مسئولین دانشگاه می باشد ، از این جهت که این مسئولین محترم باید از پرسنل و اساتید متعهد و کارآمد بهره گیرند، زیرا این دو قشر تماس بیشتری را با دانشجویان که آینده سازان جامعه هستند دارند، که توجه بیشتر این تحقیق به نقش اساتید متمرکز است آنچه از یک استاد وظیفه شناس و شایسته انتظار می رود این است که بکوشد از ناکامی های درسی دانشجویانش جلوگیری کند و آنها را علاقمند به تحصیل، مطالعه، پژوهش سازد.
همانطور که می دانیم دانشجویان اغلب در سن جوانی به تحصیل می پردازند و دوران جوانی بسیار حساس می باشد زیرا پایه های شخصیتی افراد در این دوران شکل می گیرد فردی که مشغله ذهنی جز تحصیل نداشته باشد و تحصیل دانشجو با رضایت باشد البته که این فرد در تحصیل موفق تر خواهد بود و آیندۀ تضمین شده تری نسبت به دیگران دارد زیرا در آرامش به سر می برد و این دانشجویان مسلماً در آینده فرد مفید و شایسته ای برای خود، خانواده وجامعه خواهند بود.
در مصاحبه اکتشافی که با چند تن از اساتید و دانشجویان انجام دادیم به نظر می رسید که مقداری نارضایتی در بین دانشجویان وجود دارد به دلایلی همچون عدم وجود امکانات مختلف ، عدم وجود کارکنان دلسوز و متعهد ، هزینه های سنگین دانشگاه آزاد، عدم وجود اساتید با تجربه و با انگیزه ، تبعیض اساتید بین دانشجویان ، وجود مقررات آموزشی نامناسب ، ... بخاطر عدم نظارت و دقت کافی مسئولین که موجبات نارضایتی دانشجویان را فراهم می کند.
بنابراین رضایت عبارت است از: حالت خوشایندی است که بخاطر فاصله کم انتظارات با واقعیت ، ارضای نیاز حاصل می شود و دست یابی به هدف در موقعیت های مختلف برای فرد حاصل می شود. کسب سعادت در زندگی به عنوان هدف والای وجود انسانی تلقی شده است که باعث رشد و شکوفایی و پیشرفت انسان می شود، و بالعکس عدم کسب سعادت اغلب به عنوان مانعی در راه انجام وظایف فرد تلقی می شود، همانگونه که ذکر شد رضایت از زندگی بازتاب توازن میان آرزوهای فرد و وضعیت فعلی او می باشد.
به عبارتی هر چه فاصله بین سطح آرزوهای فرد و وضعیت فعلی وی بیشتر گردد رضایتمندی کاهش می یابد و بالعکس هر چه فاصله بین سطح آرزوهای فرد و وضعیت فعلی وی کمتر گردد رضایتمندی افزایش می یابد.
بنابراین در این پژوهش اولا درپی سنجش میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی- واحد قوچان ثانیاً می کوشیم که عوامل مؤثر بر این امر را بیابیم.
فهرست مطالب
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه
طرح مساله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
فصل دوم
مبانی نظری تحقیق
تعریف رضایت از دیدگاه صاحبنظران جامعه شناسی
پیشینه تحقیق
ابیشینه پژوهش های داخلی
نقد و بررسی پیشینه های داخلی
پیشینیه پژوهش های خارجی
نقد و بررسی پیشینه های خارجی
مبانی نظری تحقیق
نظریه تسری (spill over theory)
نظریه هدف گذاریادوین لاک E.A.lock
نظریه مبادله
نظریه نیازها
چهارچوب نظری تحقیق
مدل تئوریکی تحقیق
فصل سوم
روش تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
پرسش آغازی
مطالعات مقدماتی و اکتشافی
طرح نظری مسئله تحقیق
ساخت و ارائه مدل تئوریک
تبدل نظریه ها به فرضیه ها
تعریف عملیاتی متغیرها و یافتن معرفهای مناسب برای سنجش آنها
تهیه پرسشنامه برای سنجش متغیرها
آزمون مقدماتی
جامعه آماری
حجم نمونه
فصل چهارم
یافته های پژوهش
تحلیل جداول توزیع فراوانی
جداول و نمودارها
فصل پنجم
خلاصه و نتیجه گیری
منابع و ماخذ
پرسشنامه
*******************
روش تحقیق
همانطور که می دانیم پدیده های اجتماعی پیچیده اند و ابعادی گوناگون دارند. با توجه به پیچیدگی پدیده های انسانی- اجتماعی، روشها نیز باید تعدد یابند. محقق باید در صحنه تحقیق و با توجه به ویژگیهای خاص پدیده مورد نظرش، ابزار تحقیق را بکار گیرد و با واقعیت منطبق سازد. از اینروست که می توان به درستی ادعا کرد هر تحقیق فرآیندی از ابتکار محقق را می طلبد، او با پدیده ای مواجه است که در نوع خود بی سابقه و بی همتاست، پس باید تمامی روشها را در نظر آورد، جهات مثبت و منفی هر یک را بشناسد و سپس یک یا چند روش را برگزیند و با واقعیت انطباق بخشیده و آنها را به کار گیرد. حال سخن از انواع روشهاست که با توجه به زمینه های تحقیق می توان از روشهایی چون اسنادی، میدانی، تاریخی، موردی و …. یاد کرد.
هنگامیکه مطالعه ای صرفا از طریق کتب و یا اسناد و مدارک دیگر بطور با واسطه صورت می گیرد بدان مطالعه اسناد اطلاق می شود، در مقابل زمانیکه محقق خود به میدان می رود و بطور مستقیم شناخت را تحقق می بخشد تحقیق میدانی خوانده می شود. در مطالعات تاریخی، شناخت به پدیده های اجتماعی که در گذشته وجود داشته اند، اختصاص می یابد.
حال روش تحقیق حاضر با توجه به موضوع آن که سنجش میزان رضایت دانجشویان دانشگاه آزاد اسلامی- واحد قوچان از تحصیل و عوامل موثر بر آن است از نوع میدانی و پیمایشی (survey) است. ...
...
نتیجه گیری
در این فصل تلاش می شود از مطالب ارائه شده و همچنین یافته های حاصل از پژوهش نتیجه گیری کلی به عملآید. در گام نخست برای شروع کار تحقیق ابتدا باید تلاش کنیم نگاه جامعه شناسی به مسائل اجتماعی داشته باشیم و عده ای تصور می کنند که جامعه شناسی قادر است همه معضلات جامعه را حل و فصل کند ، ولی چنین نیست . در تحقیق حاضر بناست تا واقعیت ها بدون در نظر گرفتن به گروهی خاص تا جایی که برایمان مقدور است و توان علمی و امکانات در اختیار داریم عوامل موثر بر رضایت از تحصیل را شناسایی و تعریف کنیم.
با توجه به این که مشاهده می شود تعداد زیادی از جوانان مشغول به تحصیل در دانشگاهها (دولتی ، آزاد ، غیر انتفاعی ، علمی و کاربردی و ..) می باشند و هزینه های زیادی متقبل می شوند و وقت گرانبهایشان را می گذراند ولی از تحصیل خود راضی نیستند بنا به دلایل و مشکلاتی که در طول تحصیل برایشان پیش می آید البته نارضایتی از تحصیل عواقبی نیز به دنبال دارد پس پرداختن به موضوع رضایت از تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان و عوامل موثر بر آن مهم به نظر می آمد.
بعد از اینکه پرسش آغازی به صورت واضح و روشن تبیین شد به سراغ خواندن متون از جمله کتاب ها ، مجلات پژوهشی ، طرح های پژوهشی ، پایان نامهها و... که به نظر می رسید برای موضوع مورد نظر مناسب است انتخاب شد هر چند که موضوعات مشابه موضوع مورد نظر شامل رضایت شغلی ، رضایت کارگر ، رضایت مشتری ،... بود ولی می توانست مفید باشد و از جمله فواید خواندن متون این است که به محقق ایده های جدید ارائه می دهد و باعث می شود که محقق بتواند چارچوب نظری تحقیقش را تا حدودی حدس بزند و برای اینکه چهارچوب اصلی تحقیق پی ریزی شود باید قبل از هر چیز به دنبال نظریاتی گشت که بتواند در قالب فرضیه هایی که بعداً از نظریه ها به دست می آید به سوال تحقیق پاسخ دهند به هر حال بعد از مطالعه و کند وکاوهای متعدد و از بین نظریه ها و دیدگاههای مختلف تئوریتسری ، تئوری هدف گذاری، تئوری مبادله ، تئوری نیاز برای این پژوهش مناسب به نظر رسید.
تئوری تسری یا سرایت بر این اصل استوار است که رضایت از یک بخش از زندگی بر روی رضایت از بخشهای دیگر موثر است به این معنی که اگر فردی از زندگی خانوادگی ، موقعیت خانوادگی که شامل پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده می باشد راضی باشد.در حقیقت رضایت از زندگی باعث رضایت از ابعاد دیگر (تحصیل ، شغل،...) خواهد شد و بعد از این فرضیه تحقیق اینطور طراحی شد که رضایت از زندگی بر رضایت از تحصیل تاثیر خواهد داشت و این رابطه مثبت است به این معنی که هر چه رضایت از زندگی بیشتر باشد رضایت از تحصیل نیز افزایش خواهد یافت. ...
...
خرید و دانلود آنی فایل